ریزش مو و طاسی دیگر مانند گذشته یک مشکل جدی نیست که فقط با کلاهگیس قابل حل باشد. این روزها متدهای جدیدی برای کاشت مو وجود دارد که با کمک آنها میتوانید برای همیشه با چنین مشکلاتی خداحافظی کنید. یکی از جدیدترین متدها کاشت مو به روش FCI است که با روش کشت آزمایشگاهی انجام میشود. کاشت مو به روش سلول های بنیادی بسیار نوین و کارآمد بوده که در ادامه این مطلب بیشتر با آن آشنا خواهید شد.
فهرست مطالب
کاشت مو به روش FCI چیست؟
کاشت سلولهای فولیکولی (FCI) بر اساس توانایی سلولهای پاپیلای پوستی (DP) انجام خواهد شد که در انتهای فولیکولهای مو یافت میشوند. از این سلولها برای ایجاد موهای جدید در آزمایشگاه استفاده میشود. در واقع سلولهای DP را میتوان در یک محیط کشت آزمایشگاهی، رشد داد و تکثیر کرد تا تعداد بسیار کمی از این سلولها بتوانند فولیکولهای کافی برای پوشاندن کل پوست سر طاس تولید کنند. بعد هم از آنها برای پیوند به ناحیه دارای طاسی و ریزش استفاده میشود.
جهت دریافت مشاوره، میتوانید فرم زیر را پر کنید:
کاشت مو به روش سلول های بنیادی چگونه انجام میشود؟
برای تولید فولیکولهای جدید و کاشت مو به روش FCI باید دو نوع سلول وجود داشته باشد.
- اولی کراتینوسیتها، نوع سلول اصلی در فولیکول مو هستند.
- دومی سلولهای پاپیلای پوستی (DP) هستند که در قسمت بالایی درم، درست زیر فولیکول مو قرار دارند. به نظر میرسد که سلولهای DP میتوانند کراتینوسیتها را برای تشکیل فولیکولهای مو تحریک کنند.
دو روش اصلی برای کاشت مو با این متد شامل پیوند سلولهای پاپیلای پوستی به تنهایی به پوست یا کاشت کراتینوسیتها در آنها است.
مراحل انجام کاشت مو به روش FCI
کاشت مو به روش سلول های بنیادی در چهار مرحله اصلی انجام میشود. در ادامه این 4 مرحله را به صورت جداگانه توضیح دادهایم.
- مرحله یک معاینه فرد: در این مرحله از کاشت مو با سلولهای بنیادی ابتدا بانک موی فرد توسط پزشک ارزیابی و معاینه خواهد شد تا سلولهای مناسب و مقاوم انتخاب شوند.
- مرحله دوم برداشت فولیکولهای مو: در مرحله بعد از کاشت مو به روش FCI برداشت شروع میشود. از آنجایی که کاشت و تکثیر سلولها قرار است در آزمایشگاه انجام شود، نیازی به برداشت سلولهای زیادی در این مرحله نیست.
- مرحله سوم تکثیر: در این مرحله از کاشت مو فولیکولها به آزمایشگاه فرستاده میشوند تا برای تکثیر کشت شوند. در این مرحله فولیکولها به تعداد مورد نیاز که رسیدند برای کاشت به کلینیک فرستاده میشوند.
- مرحله چهارم کاشت: در نهایت نوبت به کاشت مو به روش سلول های بنیادی میرسد و توسط جراح در حفرههای بسیار ریز قرار میگیرد.
چه کسانی برای کاشت مو به روش FCI کاندید خوبی هستند؟
در گذشته برای کاشت مو به روشهای سنتی هر فردی کاندید مناسب نبود؛ بهخصوص افراد دارای طاسی گسترده با بانک موی ضعیف نمیتوانستند این کار را انجام دهند. بعدها تکنیک پیوند از موی بدن به سر ابداع شد که این روش هم معایب خاص خود را داشت و برای هر فردی مناسب نبود، اما با روش کاشت به کمک سلولهای بنیادی هر فردی میتواند پیوند مو انجام دهد. البته باید به یک نکته مهم اشاره کرد و آن هم استثنایی است که در این میان وجود دارد؛ افراد دارای بیماریهای خود ایمنی کاندید خوبی برای این روش نیستند؛ زیرا امکان دارد سیستم ایمنی بدن سلولها را پس بزند و کاشت ناموفق باشد.
مقالات مرتبط: کاشت مو به روش bht چیست؟
مزایا و معایب کاشت مو به روش سلول های بنیادی
کاشت مو به روش FCI هم مانند دیگر روشهای پیوند مو مزایا و معایب خاص خود را خواهد داشت؛ گرچه برخی از متخصصین معتقدند که به نسبت دیگر متدها مزایای بیشتر دارد. در کل مزایا و معایب این روش را در موارد زیر میتوان خلاصه کرد:
مزایا
- نتایج قطعی داشته و به رشد موی طبیعی خواهید رسید.
- برای افراد دارای بانک موی ضعیف کاربرد دارد.
- با کمک این روش میزان ضخامت تارهای مو در محیط کشت قابل کنترل است.
- علاوه بر ضخامت مو مواردی چون مجعد بودن یا صافی مو هم قابل کنترل است.
- برای کاشت به کمک این روش نیازی به برش و بخیه نیست.
- کاشت مو در محیطی کنترل شده و ایدهآل انجام میشود؛ برای همین موها از سلامت و کیفیت بالایی برخوردار هستند.
معایب
کاشت مو به روش سلول های بنیادی در مرحله آزمایش بوده و به صورت تئوری تأیید شده است؛ برای همین نمیتوان به طور قطع معایبی برای آن مشخص کرد. با این وجود یکی از مهمترین معایبی که میتوان برای آن ذکر کرد این است که مرحله کشت مو در آزمایشگاه زمانبر و مراحل کاشت مو به روش fciنسبت به دیگر روشها زمانبرتر خواهد بود. در کل باید گفت که دو عیب دارد:
- زمانبر بودن کاشت مو به کمک این روش
- بالا بودن هزینه
قیمت کاشت مو به کمک روش FCI چقدر است؟
همانطور که اشاره شد این متد در مرحله آزمایش قرار دارد، برای همین در حال حاضر نمیتوان قیمت و هزینه دقیق انجام آن را تعیین کرد. البته باید اشاره کرد که این روش به دلیل نیاز به کشت سلولهای بنیادی مو در محیط آزمایشگاهی، قطعاً نسبت به دیگر روشها دارای هزینه بیشتری را در پی دارد.
سخن پایانی
با توجه به آزمایشهای موفقی که متد کاشت مو به روش FCI در حال گذراندن آن است، پیشبینی میشود که در سالهای آینده این روش نسبت به دیگر متدهای کاشت مو پرطرفدارتر شود و افراد برای رسیدن به حجم موی دلخواه آن را انتخاب کنند. تا آن زمان میتوان صبر کرد و از مزایای این متد در آینده نه چندان دور بهرهمند شد. اگر هم برای کاشت مو عجله دارید یا علاقهمندید با متدهای دیگر به رشد موی دلخواه برسید، توصیه میکنیم با کلینیک دلوان که در کاشت مو با جدیدترین شیوهها پیشرو است یک جلسه مشاوره داشته باشید و از مشاوره بهترین متخصصین و بهترین تجهیزات برای کاشت مو بهرهمند شوید.
سوالات متداول
کاشت مو به روش FCI چگونه انجام میشود؟
در این روش دو دسته از سلولهای بنیادین مو از ناحیه اهداکننده گرفته شده و در محیط آزمایشگاهی کشت خواهد شد. بعد از این موهای کشت شده برای پیوند به ناحیه مدنظر روی سر استفاده میشوند.
چه افرادی مجاز به انجام کاشت مو به روش سلول های بنیادی هستند؟
استفاده از این روش برای کاشت مو در افرادی که دارای بانک موی بسیار ضعیف هستند کاربردی بوده و فقط فرد باید دارای بیماری خود ایمنی کنترل نشده نباشد.
هزینه کاشت مو با کشت سلولهای بنیادی چقدر است؟
این روش در مرحله آزمایش قرار دارد و نمیتوان هزینه دقیقی برای آن مشخص کرد. البته به نظر میرسد به دلیل نیاز به کشت سلولی در محیط آزمایشگاهی نسبت به متدهای دیگر قیمت بالاتری داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
- مهمترین دلایل و عوامل کم شدن سرعت رشد مو
- آیا رنگ كردن مو بعد از كاشت مو امکانپذیر است؟
- کاشت مو به روش HRT چیست؟
- ورزش بعد از کاشت مو