مزوتراپی یک عمل زیبایی و درمانی بوده که برای اولین بار توسط دکتر میشل پیستور در سال 1952 میلادی مورد استفاده قرار گرفت و این روزها به شهرت زیادی رسیده است. شاید از خود بپرسید که کاربردهای مزوتراپی چیست و نواحی قابلدرمان با مزوتراپی کدام است؟ در یک نگاه اجمالی باید گفت که امروزه برای اهداف بسیاری از مزوتراپی استفاده میشود؛ بهویژه درمان سلولیت، ترکهای پوستی، لکهها، اسکارها، درمان ریزش مو و … که به همگی این موارد در ادامه پرداخته شده است.
فهرست مطالب
مزوتراپی چیست؟
پیش از بررسی انواع کاربرد مزوتراپی بد نیست بدانید که یک روش پرکاربرد در درمان پوست و مو به شمار میرود و به معنای رساندن مواد مغذی به لایه میانی پوست است. در مزوتراپی انواع ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، آنزیمها و … به لایه میانی پوست تزریق میشود. هدف از این کار تنظیم گردش خون، گردش لنف و رفع مشکلات مختلف است.
پوست انسان تا سن معینی به بازسازی خود ادامه میدهد و ویتامینها و مواد معدنی لازم برای این کار را خودبهخود تولید میکند. با این حال، پس از یک سن خاص، روند بازسازی متوقف خواهد شد و در نتیجه برخی از مشکلات برای پوست و مو ظاهر میشوند. در فرآیند مزوتراپی این مواد به پوست و مو باز میگردند و در نتیجه پوست درخشندگی، شادابی و خاصیت ارتجاعی پیدا میکند و برای رشد مو هم مفید است.
جهت دریافت مشاوره، میتوانید فرم زیر را پر کنید:
کاربردهای مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی روشی است که به طور کلی برای همه افراد با مشکلات پوستی مختلف قابل استفاده است و هرکسی که از مشکلاتی مانند چینوچروک، افتادگی، سلولیت و ریزش مو رنج میبرد میتواند مزوتراپی را امتحان کند؛ اما برای افراد زیر 20 سال توصیه نمیشود. مزوتراپی که هدف آن بازیابی تواناییهای از دست رفته پوست است، اغلب در موارد زیر استفاده میشود:
- لکههای خورشیدی
- چینوچروک و افتادگی پوست
- سیاهی زیر چشم
- چینوچروک دور چشم
- علائم کشش و سلولیت کاهش وزن
- ریزش مو و طاسی
- آسیبهای ورزشی
- آلرژی
- کمبود رنگدانه در پوست
- مشکل فیبرومیالژیا
- درد مزمن و حاد
- اختلالات روماتیسمی و عروقی
انواع کاربرد مزوتراپی
مزوتراپی با تکنیک تزریق مواد مغذی با سوزن انجام میشود و انواع مختلفی دارد. شاید برخی افراد گمان کنند که از این روش برای جوانسازی پوست یا افزایش رشد مو استفاده میشود و ندانند که دیگر کاربردهای مزوتراپی چیست؛ برای همین در ادامه نواحی قابلدرمان با مزوتراپی را بررسی کردهایم که شامل موارد زیر میشود:
مزوتراپی مو
این روش که به عنوان درمان با سلولهای بنیادی نیز شناخته میشود، به پوست سر اجازه میدهد تا موادی مانند ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه مورد نیاز فولیکولهای مو را به دست آورد. محلول مورد استفاده در این روش حاوی داروهای خاصی است که گردش خون مویرگی را تسریع کرده و مواد آلی را به بافت اپیتلیال مو برساند. کل مخلوط این مواد آلی و مفید به لایه میانی پوست تزریق میشود و در نتیجه فولیکولهای مو را تغذیه میکند. در عین حال آسیب بافتی در فولیکولهای مو برطرف شده و از این طریق از ریزش مو جلوگیری میشود.
مزوتراپی برای کاهش درد
مزوتراپی درد تکنیکی است که با تأثیر بر مزودرم (لایه میانی پوست) درد ناحیهای را تسکین میدهد. این تکنیک که به صورت تزریق با سوزنهای بسیار ظریف انجام میشود، مشکلات اصلی که باعث گردش خون ضعیف و آسیبهای پوستی شده را اصلاح میکند. تزریق مواد فعال به سطح پوست میتواند درد در ماهیچهها و مفاصل را به طور مستقیم از بین برد. در مزوتراپی درد، دارو به صورت موضعی استفاده میشود و انتشار آن بسیار کند است؛ به این ترتیب اثرات مثبتی در سطح بالا و برای طولانی مدت بر جای میگذارد. این روش که عوارض جانبی دارویی بسیار کمی دارد، تأثیر نامطلوبی بر زندگی کاری و زندگی روزمره فرد نخواهد داشت. اگر میخواهید بدانید کاربردهای مزوتراپی چیست و بیماریهای اصلی که در آنها از مزوتراپی درد استفاده میشود کدامند به موارد زیر توجه داشته باشید:
- درد عضلات و مفاصل
- درد دست و مچ دست
- آسیبهای رباط و تاندون
- اختلالات روماتیسمی و دژنراتیو
- منیسک نورالژیها
- آسیب بافتی حاد و مزمن
- اسپاسم روده
- میگرن
البته باید اشاره کرد که این مدل از انواع کاربرد مزوتراپی برای درمان عفونتهای حاد، دردهای بارداری، زخمهای باز، حمله قلبی، فشار خون نامنظم و آلرژیهای دارویی توصیه نمیشود. به همین دلیل، ارزیابی شرایط بیمار و مناسب بودن این روش توسط پزشک متخصص مهم است.
مزوتراپی صورت
این روش به مزولیفت نیز معروف است و تکنیکی کاربردی برای مقابله با مشکلات پیری پوست به شمار میرود. پس اگر به دنبال فهمیدن این موضوع هستید که کاربردهای مزوتراپی چیست؟ باید مزولیفت را هم بشناسید. علائم پیری در پوست صورت به دلیل از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست ایجاد میشود و به صورت خطوط ریز و چینوچروک خود را نشان میدهد. با گذشت زمان این چینوچروکها عمیقتر شده و افتادگی پوست ایجاد میشود. برای همین یکی از نواحی قابلدرمان با مزوتراپی صورت است که با محلول خاصی متابولیسم پوست را تسریع میکند. در واقع مواد احیاکننده، بازسازیکننده و ساختار دهنده مهم برای پوست به لایه میانی تزریق میشود. به این ترتیب:
- پوست قادر به تشکیل کلاژن بوده و قابلیت ارتجاعی آن افزایش مییابد.
- همچنین با افزایش تراکم اکسیژن، پوست در عرض چند جلسه ظاهری روشنتر، شادابتر و با طراوت پیدا میکند.
- پوست سفت شده و استحکام بیشتری خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: مزوتراپی بعد از کاشت مو
مزوتراپی سلولیت
شاید اگر بدانید که کاربردهای مزوتراپی چیست و تا چه حد گسترده است، تعجب کنید. یکی از این کاربردها برای کاهش سلولیت است. مشکل سلولیت معمولاً از عوامل هورمونی نشئت میگیرد. در مزوتراپی سلولیت، گردش لنف تنظیم میشود، رسوبات چربی انباشته شده در زیر پوست حل شده و بافتهای همبند کشیده خواهند شد. به این ترتیب ظاهر سلولیت ایجاد شده حاصل ترکیب چربی و بافت همبند از بین میرود. در این روش که به طور متوسط بین 4 تا 10 هفته طول میکشد، با اتمام جلسات میتوان به نتایج موفقیتآمیزی دست یافت.
مزوتراپی چاقی منطقهای
یکی دیگر از مواردی که در پاسخ به سوال کاربردهای مزوتراپی چیست و نواحی قابلدرمان با مزوتراپی کدام است شاید کمتر از آن نام برده شود، درمان چاقی منطقهای خواهد بود. چربیهای منطقهای که در کمر، شکم، بازوها و پاها انباشته شده با این روش حذف میشوند و مزوتراپی منطقهای چربی به عنوان جایگزینی برای روش لیپوساکشن هم در حال توسعه است. با تزریق محلول مخصوص در ناحیه دارای چاقی، رسوبات چربی انباشته شده در زیر پوست شکسته و بعد دفع میشود. البته این روش زیر نظر پزشک و با رژیم غذایی مناسب و ورزش نتایج بهتری را به همراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: مزایای مزوتراپی مو
انواع کاربرد مزوتراپی برای چه کسانی مفید نیست؟
حال که میدانید کاربردهای مزوتراپی چیست، بد نیست به این نکته اشاره شود که همه افراد میتوانند مزوتراپی را امتحان کنند. فقط عده خاصی قادر به بهرهمندی از مزایای این روش نیستند و شاید برای آنها خطرناک باشد که شامل موارد زیر میشود:
- زنان حامله
- مادران شیرده
- کسانی که سابقه سکته مغزی دارند.
- بیماران دیابتی که نیاز به مصرف انسولین دارند.
- افرادی که مشکلات لخته شدن خون دارند.
- بیماران سرطانی
- افراد دارای کهیر
- بیماران قلبی که بیش از یک دارو مصرف میکنند.
- کسانی که در معرض خطر واکنش آلرژیک به برخی از موادی هستند که باید در این روش استفاده شود.
سخن پایانی
حال که میدانید کاربردهای مزوتراپی چیست و از این روش درمانی و زیبایی برای برطرف کردن کدام مشکلات میتوان استفاده کرد، در انتخاب این روش برای خود دید بهتری خواهید داشت. همچنین میتوانید ارزیابی کنید که انواع کاربرد مزوتراپی کدام برای شما بهتر است. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، از خدمات کلینیک زیبایی دلوان چون مشاوره رایگان بهرهمند شوید.
سوالات متداول
- تعداد جلسات و زمان مورد نیاز برای انواع کاربرد مزوتراپی چقدر است؟
اکثر مواردی که اشاره شد به 3 تا 6 جلسه درمانی نیاز دارند؛ اما میتوان تعداد جلسات را بر اساس نیاز تغییر داد. مدت زمان جلسه بین 15 تا 30 دقیقه متغیر است.
- کاربردهای مزوتراپی چیست؟
در یک نگاه اجمالی باید گفت که امروزه برای اهداف بسیاری از مزوتراپی استفاده میشود بهویژه درمان سلولیت، ترکهای پوستی، لکهها، اسکارها، درمان مو و … .
- نواحی قابلدرمان با مزوتراپی کدامند؟
پوست صورت، پوست سر با هدف درمان ریزش مو، سلولیت و ترک پوستی در هر ناحیه و کاهش چربی نقطهای از نواحی قابلدرمان با کمک این روش به شمار میرود.
مقالات مرتبط:
- آیا مزوتراپی مو درد دارد؟
- تفاوت مزوتراپی و پی آر پی
- شایعترین عوارض مزوتراپی مو و مزایای آن را بشناسید