مو یکی از اولین قسمتهایی است که تحت تأثیر تغییرات داخلی بدن قرار میگیرد و نکته ارزشمندی که متخصصان مو به آن اذعان دارند این است که پیشگیری از مشکلات مو آسانتر از درمان بیماریهای مرتبط با آن خواهد بود. مزوتراپی مو یکی از روشها برای تقویت مو به شمار میرود و فولیکولهای مو را قادر میسازد از مواد مغذی تزریق شده به راحتی استفاده کنند. با این حال باید با عوارض مزوتراپی مو در کنار مزایای آن آشنا بود تا مطمئن شوید این روش برای شما کاربردی است یا خیر. برای همین در ادامه این مطلب به خطرات مزوتراپی مو پرداخته شده است.
فهرست مطالب
مزوتراپی مو چیست؟
مزوتراپی از دو واژه لاتین “meso” و “therapy” به معنای درمان میانی گرفته شده و از راه تزریق بر روی لایه میانی پوست سر با استفاده از سوزنهای ریز انجام میشود. در واقع فرآیند تزریق آمینو اسیدها، مواد معدنی، آنزیمها و ویتامینها به لایه میانی پوست با کمک سوزن (گاهی به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر)، مزوتراپی نامیده میشود. از نظر قانونی، مزوتراپی را میتوان برای همه افراد سالم بالای 18 سال استفاده کرد.
مزیتهای مزوتراپی مو
پیش از پرداختن به خطرات مزوتراپی مو باید با مزایای این روش درمانی هم آشنا شوید. در کل مزیت اصلی مزوتراپی این است که نتایج کاملاً چشمگیری دارد و البته مزایای دیگری هم به همراه خواهد داشت که شامل موارد زیر میشود:
- پوست سر را جوان کرده و به رشد مجدد مو کمک میکند.
- مزوتراپی مو به عنوان یک روش غیرتهاجمی، تقریباً بدون درد است.
- برای این درمان زمان استراحت قابلتوجهی لازم نیست و شما به راحتی میتوانید بلافاصله پس از این درمان به برنامه کاری معمول خود بازگردید.
- این فرآیند بسیار ارزانتر از روش جراحی است.
- زمان بهبودی این روش نیز نسبتاً کوتاه است و 4 یا 5 روز طول میکشد تا نتیجه حاصل شود.
مهمترین عوارض مزوتراپی مو چیست؟
همانطور که اشاره شد آشنایی با معایب مزوتراپی مو به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید این روش برای شما کاربردی است یا نه. در کل ترکیبات موجود در کوکتلهای مزوتراپی عموماً باعث افزایش جریان خون و تقویت بافت مو میشود و میتوان گفت برای بدن مضر نیست. مهارت پزشک هم در نتیجه بهتر و یا بروز عوارض مزوتراپی مو بسیار تأثیرگذار است. با این حال، باز هم ممکن است خطر بروز عوارض جانبی وجود داشته باشد. خطرات مزوتراپی مو شامل موارد زیر است:
1. واکنش آلرژیک
واکنش آلرژیک یکی از عوارض مزوتراپی مو است که میتواند فوری یا با تأخیر رخ دهد. این واکنش به علت یک یا چند مواد موجود در کوکتل مزوتراپی رخ میدهد. اگر فوراً اتفاق بیفتد، میتواند در یک لحظه باعث درد، تورم و قرمزی موضعی شود و اگر دیر بروز کند، قرمزی، خارش و سایر علائم حتی پس از چند روز از بین نمیرود.
2. عفونت پوستی
عفونت یکی دیگر از عوارض جانبی مزوتراپی مو است. این عارضه معمولاً زمانی رخ میدهد که پزشک در حین تزریق یا بعد از تزریق، بهداشت را رعایت نکند. البته این مورد یکی از عوارض نادر مزوتراپی است و با انجام این روش درمانی در مرکزی مطمئن و زیر نظر پزشک باتجربه چون کلینیک دلوان احتمال بروز آن صفر است.
3. تیره شدن پوست سر
اگرچه از خود مزوتراپی برای درمان لکهای پوستی در صورت هم استفاده میشود، اما گاهی اوقات با تحریک ملانوسیتهای لایه پایه پوست در محل تزریق، احتمال ایجاد هایپرپیگمانتاسیون وجود دارد. این امر منجر به ایجاد لکهای پوستی روی سر میشود و یکی از معایب مزوتراپی مو است.
4. کبودی
برخی از مراجعین و بیماران، بهویژه آنهایی که مشکلات انعقاد خون دارند، بیشتر مستعد ابتلا به خونریزی زیر پوست و کبودی هستند که یکی دیگر از عوارض مزوتراپی مو به شمار میرود. البته باید اشاره کرد که گاهی اوقات بیماران پس از تزریق دچار کبودی میشوند و در بیشتر موارد به سرعت و خودبهخود برطرف خواهد شد.
5. اسکار
اسکار به جای زخم روی پوست سر گفته میشود. از آنجایی که مزوتراپی با استفاده از سوزنهای ریز انجام میشود. گاهی به اسکار یا جای زخم کلوئید هم گفته میشود که با توجه به شرایط بدنی هر فرد شدت بروز و زمان مورد نیاز برای رفع آن متفاوت است.
6. پانیکولیت
التهاب بافت چربی زیر جلدی یا هیپودرم که با نام پانیکولیت شناخته میشود هم یکی دیگر از عوارض مزوتراپی مو است. این عارضه میتواند در اثر تحریک، عفونت یا التهاب به دلیل تزریق عمیق به پوست سر رخ دهد و به مرور برطرف خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تفاوت مزوتراپی و پی آر پی
7. حالت تهوع
از دیگر خطرات مزوتراپی مو و عوارض جانبی آن حالت تهوع است که میتواند به دلیل حساسیت یا اثرات داروهای موجود در کوکتل مزوتراپی باشد. این عارضه برای مراجعین مشکلی ایجاد نمیکند و در مواردی که حالت تهوع بسیار شدید است میتوان از دارو برای درمان حالت تهوع استفاده کرد.
8. حس درد
احساس درد به طور قابلتوجهی با آستانه تحمل هر فردی مرتبط است و پزشکان باتجربه در این زمینه مزوتراپی سعی میکنند با استفاده از روشهای مختلف درد هنگام تزریق را به حداقل برسانند؛ اما معمولاً میزان درد آنقدر زیاد نیست که مراجعهکننده نتواند به راحتی آن را تحمل کند.
9. تورم
تورم یکی دیگر از عوارض مزوتراپی مو است که میتواند ناشی از التهاب باشد. همانطور که گفته شد این التهاب یا به دلیل افزایش حساسیت پوست سر یا عفونت است. در صورت بروز چنین شرایطی و ادامهدار بودن باید با پزشک معالج خود مشورت کنید.
10.حس خارش
تحریک عصبهای زیر پوست سر در هنگام فرو کردن سوزنهای مزوتراپی ممکن است باعث ایجاد حس خارش شود که یکی از شایعترین معایب مزوتراپی مو به شمار میرود. خارش جز در مورد عفونتهای سطح پوست نشانه اختلال خاصی نیست و توصیه میشود با مشورت پزشک از داروها یا مواد ضدالتهاب استفاده کنید.
11.قرمزی و التهاب
قرمزی نشاندهنده التهاب پوست سرد است و نباید فراموش کنید که پوست سالم با ورود عوامل خارجی ملتهب میشود. التهاب و قرمزی بعد از مزوتراپی در پوست سر گذرا است و تقریباً میتوان گفت که جای نگرانی برای شما وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: تفاوت فیلر مو با مزوتراپی
راههای درمان عوارض و خطرات مزوتراپی مو
در یک نگاه کلی میتوان گفت برای عوارض ذکر شده نیازی به روش درمان خاصی و دارو نیست؛ زیرا اکثر آنها یا گذرا هستند و یا با رفع علت زمینهای برطرف میشوند. در صورت ادامهدار بودن این عوارض و کم نشدن شدت آنها باید با پزشک خود مشورت کنید تا بعد از معاینه علت بروز و روش درمان آن به درستی شناخته شود.
سخن پایانی
در این مطلب سعی شد تا به عوارض مزوتراپی مو پرداخته شود تا دید بهتری نسبت به این روش درمانی داشته باشید. البته نباید از خاطر برد که انتخاب یک پزشک دارای تجربه در این زمینه و کلینیک با تجهیزات بهروز چون کلینیک زیبایی دلوان به شما کمک میکند تا معایب این روش درمانی را تجربه نکنید و بیشتر از مزایای آن بهرهمند شوید.
سوالات متداول
- شایعترین عوارض جانبی که بعد از بروز مزوتراپی مو رخ میدهد کداماند؟
واکنش آلرژیک، عفونت پوستی، تیره شدن پوست سر در ناحیه تزریق، کبودی، اسکار، پانیکولیت، حالت تهوع، درد، تورم، خارش، قرمزی و التهاب از عوارض جانبی و معایب مزوتراپی مو به شمار میرود.
- مزوتراپی مو چیست؟
این روش درمانی بر روی لایه میانی پوست سر با استفاده از سوزنهای ریز انجام میشود و در واقع فرآیند تزریق آمینو اسیدها، مواد معدنی، آنزیمها و ویتامینها به لایه میانی پوست سر با کمک سوزن مزوتراپی نامیده میشود.
- مزیتهای مزوتراپی مو کدام است؟
پوست سر را جوان کرده و به رشد مجدد مو کمک میکند. برای این روش درمان زمان استراحت قابلتوجهی لازم نیست و بسیار ارزانتر از روش جراحی است. زمان بهبودی این روش نیز نسبتاً کوتاه خواهد بود.
- بهترین روش درمان و برطرف کردن خطرات مزوتراپی مو چیست؟
برای برطرف کردن عوارض مزوتراپی مو نیازی به روش درمان خاص و دارو نیست؛ زیرا اکثر آنها یا گذرا هستند و یا با رفع علت زمینهای برطرف میشوند.
مقالات مرتبط: