علائم عفونت ژل
اشتراک‌گذاری

مهم‌ترین علائم عفونت ژل

علائم عفونت ژل
  • تزریق ژل یکی از بهترین راه‌ها برای حجم‌دهی به صورت و برجسته کردن نقاطی چون گونه و لب است. تزریق ژل عوارض جانبی اندکی دارد، با این‌ وجود عوارض این روش زیبایی را نباید نادیده گرفت و عفونت یکی از خطرات تزریق ژل یا فیلر به شمار می‌رود. آشنایی با علائم عفونت ژل کمک می‌کند تا در کمترین زمان آن را تشخیص داده و بعد برای درمان اقدام کنید. همچنین باید بدانید که علت عفونت بعد از تزریق ژل چیست؟

    اگر قصد تزریق ژل را دارید، بهتر است قبل از اقدام برای این کار در کنار انتخاب یک کلینیک معتبر به نکاتی که در این مطلب آمده هم توجه داشته باشید. در ادامه علاوه بر بررسی علائم و علل، روش های درمان عفونت تزریق ژل نیز بررسی شده است.

    عفونت بعد از تزریق ژل چیست؟

    عفونت ناشی از تزریق ژل به صورت قرمزی غیرطبیعی پوست، حساسیت، درد، چرک یا گره‌ها (توده‌هایی که چند هفته پس از درمان فیلر در محل تزریق ظاهر می‌شوند) خود را نشان می‌دهند. برخلاف واکنش‌های آلرژیک، عفونت به‌تدریج باعث تورم شده و تنها یک یا دو محل را به‌ جای همه نقاط تزریق تحت تأثیر قرار می‌دهد.

    عفونت بعد از تزریق ژل چیست؟

    همچنین باید اشاره کرد که بروز علائم عفونت ژل نادر است و برخی از گزارشات نشان داده که بین 1 در 500 تا 1 در 2500 نفر این عارضه را تجربه ‌کرده‌اند. عفونت در صورت بروز به دو شکل خفیف و شدید رخ می‌دهد. یک عفونت خفیف به‌خودی‌خود از بین می‌رود. از طرف دیگر ممکن است شدید باشد و برخی مراجعین تشکیل آبسه یا سپتی سمی را گزارش دهند.

    جهت دریافت مشاوره، می‌توانید فرم زیر را پر کنید:

    علت عفونت بعد از تزریق ژل چیست؟

    دلیل بروز علائم عفونت ژل بسیار متنوع و متفاوت است و برای همین باید اول علت مشخص شود تا به سراغ بهترین روش های درمان عفونت تزریق ژل رفت. به ‌طور خلاصه دلیل بروز عفونت بعد از تزریق ژل یا فیلر را در موارد زیر می‌توان خلاصه کرد:

    • مراجعه به یک کلینیک نامعتبر برای تزریق ژل
    • تزریق ژل توسط یک پزشک بی‌تجربه و دارای مهارت کم
    • استفاده از یک ژل غیراستاندارد یا تاریخ گذشته برای تزریق
    • استفاده از سوزن غیراستاندارد و استریل نشده
    • عدم رعایت نکات مراقبتی بعد از تزریق چون لمس محل تزریق با دست آلوده یا استعمال دخانیات
    • داشتن تب‌خال فعال قبل یا در حین تزریق ژل

    علت عفونت بعد از تزریق ژل چیست؟

    مهم‌ترین علائم عفونت ژل

    بعد از بررسی علت عفونت بعد از تزریق ژل نوبت به معیارهایی می‌رسد که برای تشخیص عفونت بعد از تزریق ژل می‌توان از آن استفاده کرد. البته ممکن است این علائم با برخی عوارض جانبی دیگر همپوشانی داشته باشند و شامل موارد زیر می‌شود.

    • تورم: تورم یکی از عوارض جانبی بی‌خطر تزریق ژل است، اما تورم ناشی از عفونت با آن تفاوت دارد. تورم ناشی از عفونت کمی دیرتر، تدریجی‌تر و تنها در یک محل خاص نه تمام نقاط تزریق رخ می‌دهد.
    • التهاب: التهاب اولیه نیز از عوارض رایج بعد از تزریق ژل است. در صورت ماندگاری التهاب و همراه با خارش، قرمزی و حس گرما یکی از مهم‌ترین علائم عفونت ژل به شمار می‌رود.

    مهم‌ترین علائم عفونت ژل

    • ایجاد توده چرکی: یکی دیگر از علائم عفونت، ایجاد آبسه یا همان توده چرکی است. این توده می‌تواند دردناک و حساس به لمس شدن باشد.
    • تب کردن: به ‌طور کلی وجود عوامل عفونی در بدن باعث می‌شود سیستم دفاعی و ایمنی فعال شده و در اثر آن فرد به تب دچار شود که می‌تواند از علائم عفونت بعد از تزریق ژل باشد.
    • دیگر علائم عفونت ژل: بعد از تزریق ژل ممکن است علائمی چون درد، ناتوانی در حرکت دادن محل تزریق، برجستگی غیرعادی و مواردی از این‌ دست رخ دهد.

    بیشتر بدانید: مهم‌ترین عوارض فیلر صورت را بشناسید

    روش های درمان عفونت تزریق ژل

    اگر بعد از تزریق متوجه قرمزی، تورم، حساسیت شدید یا دیگر علائم عفونت ژل شده‌اید باید با دکتری که این تزریق را انجام داده است تماس بگیرید. پزشک یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و محل تزریق را از نظر عفونت بررسی می‌کند. بعد از بررسی علت عفونت بعد از تزریق ژل و میزان شدت علائم نوبت به انتخاب روش درمانی می‌رسد که شامل یکی از موارد زیر می‌شود:

    آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

    اگر بلافاصله پس از تزریق دچار عفونت شدید، ممکن است پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز کند. آنتی‌بیوتیک‌هایی که معمولاً برای درمان عفونت‌های ناشی از تزریق ژل استفاده می‌شوند، دارای خواص ضدالتهابی نیز هستند. مصرف آن‌ها ممکن است تا شش هفته تجویز شود.

    آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی

    استفاده از هیالورونیداز

    استفاده از هیالورونیداز یکی از روش های درمان عفونت تزریق ژل است. این دارو فقط توسط پزشکان تجویز شده و باید در صورت تأیید وجود اختلال عروقی یا عفونت استفاده شود. هیالورونیداز آنزیمی است که به حل ژل حاوی اسید هیالورونیک کمک می‌کند. این نوع ژل ممکن است به‌ندرت رگ‌های خونی را مسدود کند یا باعث عفونت شود. برخی از افراد به هیالورونیداز حساسیت دارند؛ بنابراین بهتر است ابتدا پزشک آن را روی بازوی شما آزمایش کند.

    تزریق آنتی‌بیوتیک

    در صورت بروز علائم عفونت ژل به شکل جدی‌تر، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که به نواحی عفونی آنتی‌بیوتیک تزریق کند. این تزریق تا سه بار انجام خواهد شد و بهتر است بین تزریق اول و دوم یک هفته فاصله باشد، سپس بین تزریق دوم و سوم دو هفته فاصله خواهد بود.

    تزریق آنتی‌بیوتیک

    خارج کردن عفونت و ژل

    پزشک ممکن است تصمیم بگیرد ژلی را که به صورت شما تزریق کرده یا هر چرک عفونی را خارج کنید. این کار به پاک‌سازی منافذ از مواد زائد کمک می‌کند تا بتواند التیام پیدا کرده و از درد و عوارض دیگر بکاهد. این روش در مطب پزشک انجام خواهد شد.

    بیشتر بدانید: مهم‌ترین عوارض فیلر صورت را بشناسید

    چطور از بروز عفونت ژل جلوگیری کنیم؟

    اصلی‌ترین علت عفونت بعد از تزریق ژل رعایت نکردن برخی نکات مراقبتی قبل و بعد از تزریق است. برای جلوگیری از بروز علائم عفونت ژل باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

    • ناحیه تحت درمان را تمیز نگه‌ دارید تا زمانی که محل‌های تزریق به ‌طور کامل بهبود یابد. بهتر است از یک پاک‌کننده یا شوینده طبق توصیه پزشک استفاده کنید.
    • داروهای تجویزی خود را مصرف کنید. در واقع بسته به میزان و شدت تزریق، پزشک ممکن است ترکیبی از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و خوراکی را توصیه کند که باید تا تمام شدن دوره نقاهت مصرف شود.

    چطور از عفونت ژل جلوگیری کنیم؟

    • یکی از راه‌هایی که می‌توانید از عفونت جلوگیری کنید این است که قبل از تزریق فیلر پوستی، درمان عفونت‌های احتمالی را شروع کنید. البته این امر باید زیر نظر پزشک باشد.
    • در صورت داشتن بیماری‌های پوستی از تزریق فیلر و ژل پوستی خودداری کنید. برخی شرایط ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری برای بروز علائم عفونت ژل قرار دهد.
    • اگر عفونت‌هایی در بینی یا دهان دارید، مانند تب‌خال، سینوزیت، بیماری پریودنتال، عفونت گلو یا آبسه دندان، نباید این روش را انجام دهید.

    سخن پایانی

    خطر بروز علائم عفونت ژل بسیار کم است، اما احتمال ابتلا به آن وجود دارد. البته با کمک روش های درمان عفونت تزریق ژل که در این مطلب بررسی شده به‌ راحتی قابل‌ درمان است. همچنین باید اشاره کرد که مهم‌ترین علت عفونت بعد از تزریق ژل تجربه کم پزشک، انتخاب یک کلینیک نامعتبر و عدم رعایت نکات مراقبتی است. شما با انتخاب مجموعه‌ای چون کلینیک زیبایی دلوان، تزریق ژل را زیر نظر یک پزشک متعهد و باتجربه انجام خواهید داد که خطر عفونت را به حداقل می‌رساند.

    سوالات متداول

    • مهم‌ترین علائم عفونت ژل کدامند؟

    تورم و التهاب همراه با خارش، قرمزی و حس گرما، ایجاد توده چرکی، تب کردن، درد، ناتوانی در حرکت دادن محل تزریق، برجستگی غیرعادی و مواردی از این ‌دست از علائم عفونت بعد از تزریق ژل است.

    • دلایل اصلی عفونت بعد از تزریق ژل چیست؟

    مراجعه به یک کلینیک نامعتبر، تزریق ژل توسط پزشک بی‌تجربه، استفاده از ژل غیراستاندارد و عدم رعایت نکات مراقبتی بعد از تزریق چون لمس محل تزریق با دست آلوده یا استعمال دخانیات اصلی‌ترین دلایل بروز این عارضه است.

    • از چه راهی می‌توان برای درمان عفونت تزریق ژل استفاده کرد؟

    مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی، استفاده از هیالورونیداز برای حل ژل حاوی اسید هیالورونیک، تزریق آنتی‌بیوتیک و خارج کردن عفونت و ژل مهم‌ترین راه‌های درمان این عارضه بعد از تزریق ژل است.

    مقالات مرتبط:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    فرم دریافت خدمات

    رزرو خدمات از کلینیک دلوان
    فرم دریافت خدمات
    کلینیک زیبایی دلوان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اطلاعات تماس
    آدرس

    شعبه 1: شریعتی - شعبه 2: جردن

    09120250723

    Info@Dellvanclinic.com