کاشت مو یکی از روشهای نوین برای داشتن موهایی پرپشت و طبیعی به حساب میآید که با متدهای مختلفی انجام شده و افرادی که دارای موهای کمحجم هستند و یا دچار طاسی شدهاند میتوانند موهایی طبیعی داشته باشند. حال این روش درمانی دائمی برای برخی از بیماریها ناممکن است و یا شرایط خاصی دارد؛ به عنوان مثال کاشت مو برای افراد دیابتی تفاوتهای خیلی زیادی با افراد سالم داشته و بایستی بیمار قبل و بعد از کاشت تحت مراقبتهای ویژهای قرار گیرد.
البته این روش برای بیماران دیابتی با چالشهایی همراه است که مهمترین آن کنترل سطح انسولین و قند خود در بدن بوده و چالش دوم که بسیاری از افراد را نگران میکند پایین بودن سرعت بهبود زخم در افراد دیابتی و در نتیجه طولانی بودن دوره نقاهت خواهد بود. همچنین این افراد دچار ریزش مو نیز میشوند که این موارد کاشت مو را در این افراد سخت کرده است. برای اینکه بتوانید با در نظر داشتن چالشها، موهای پرپشت و زیبا داشته باشید بهتر است در ادامه ما را همراهی کنید تا بهترین نتایج را به دست آورید.
فهرست مطالب
رابطه دیابت و ریزش مو
چرخه رشد و ریزش در بدن هر فردی امری کاملاً طبیعی بوده و با افزایش سن نیز این چرخه با مشکلاتی روبرو میشود؛ اما در حالتی که ریزش مو بیشتر از رشد آن باشد با مشکلاتی مانند طاسی روبرو خواهید شد و دیابت یکی از بیماریهای پرچالش بوده که ریزش مو را بسیار بیشتر از حالت عادی میکند. در این بیماری شایع، سطح قند خون افزایش یافته و تغییراتی در جسم و چرخه ریزش و رویش مو ایجاد میکند.
به همین دلیل کاشت مو برای افراد دیابتی چالشهای بسیار زیادی را در پی دارد. بد نیست بدانید که موارد متعددی در ریزش مو افراد دیابتی موثرند که برخی از این عوامل را در زیر آوردهایم:
- به هم خوردن تعادل هورمونها
- عدم تأمین مواد مورد نیاز و مغذی فولیکولهای مو برای رشد (به دلیل گردش خون نامناسب و سطح گلوکز بالا)
- افزایش استرس به دلیل فشارهای روانی کنترل قند
جهت دریافت مشاوره، میتوانید فرم زیر را پر کنید:
کاشت مو برای افراد دیابتی
همانطور که گفته شد کاشت مو در بیماران دیابتی چالشهای فراوانی را در پی دارد، از این رو لازم است قبل از انجام کاشت موارد مختلفی مانند نوع دیابت، مدت زمانی که فرد دچار دیابت شده، داروهای مصرفی، شرایط عمومی و … را بررسی کرده تا تصمیم درستی در مورد نوع کاشت مو گرفته شود. بدین ترتیب شما با انتخاب کلینیک مناسب مانند دلوان میتوانید بهترین روش کاشت مو را اجرا کرده و سلامتی خود را به خطر نیندازید.
توجه داشته باشید که کاشت مو برای افراد دیابتی به دلیل عدم ترمیم زخم و زمان بهبود طولانی خطرناک است و بایستی پزشک متخصص بتواند جهت کاهش دوره نقاهت، دارو و دستورالعملهایی را تجویز کرده و زخم را به سرعت بهبود بخشد. سرعت انعقاد خون نیز از عوامل تأثیرگذار برای افراد دیابتی است که به همین منظور افراد بایستی قبل از کاشت مو داروها و غذاهایی که سرعت انعقاد را پایین میآورند مصرف نکنند.
کاشت مو در بیماران دیابتی امکانپذیر است؟
- در صورتی که سابقه دیابت در خانواده شما وجود دارد؛ ولی برای کنترل قند خون خود از انسولین استفاده نمیکنید کاندیدای مناسبی برای کاشت مو به حساب میآیید.
- اگر به عنوان بیمار دیابتی بدون استفاده از دارو و با رژیم خاص قند خونتان را کنترل میکنید میتوانید برای پیشگیری از طاسی و ریزش مو عمل کاشت مو را انجام دهید.
توجه داشته باشید که کاشت مو در بیماران دیابتی نوع a/3 که از انسولین برای کنترل قند خون خود استفاده میکنند ممنوع است، همچنین بیماران دیابتی نوع b/3 که با رعایت تمام موارد گفته شده نیز نمیتوانند بیماری خود را کنترل کنند به هیچ عنوان نباید کاشت انجام دهند.
باید و نبایدهای کاشت مو برای افراد دیابتی
روشهای مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که انجام هر کدام از روشها در افراد دیابتی نیازمند شرایط خاصی است:
- در روش FIT لازم است قند خود بیمار از یک روز قبل از عمل تا 20 رو بعد از آن به صورت نرمال باشد.
- در روش FUE بایستی قند خون بیمار از یک روز قبل تا 7 روز بعد از عمل به شکلی نرمال باشد.
- توجه داشته باشید که برخی از افراد بیماری قابل کنترلی ندارند و بایستی از روشهای ترمیم مو استفاده کنند.
- همانطور که میدانید 4 الی 6 ساعت زمان عمل کاشت مو بوده و این امر باعث استرس و ضعف بیمار میشود و به همین دلیل برای جلوگیری از عوارض کاشت مو برای افراد دیابتی بایستی قند خون را به طور مرتبی چک کنند. (انتخاب کلینیک و پزشک متخصص در این شرایط بسیار مهم است و کلینیک دلوان به عنوان یکی از پیشرفتهترین کلینیکها و پزشکان ماهر عمل موفقیت آمیزی را برایتان به همراه خواهد داشت)
- میزان انسولینی که در حین عمل تزریق میشود بسیار مهم بوده و لازم است توجه داشته باشید که دچار افت قند نشوید.
با توجه به موارد گفته شده کاشت مو برای افراد دیابتی نوع 2 (بیمارانی که بدون استفاده از انسولین قند خونشان را کنترل میکنند) راحتتر بوده و این در حالی است که بیماران دیابتی نوع 1 با مشکلات بیشتری همراه هستند.
کاشت مو در بیماران دیابتی نوع اول
از عوارض کاشت مو برای افراد دیابتی نوع اول عدم کنترل گلوکز و بهبود زخمها بوده و لازم است پزشک قبل از انجام عمل داروها و رژیم غذایی بیمار را چک کند. همچنین در طول عمل نیز بایستی سطح گلوکز چک شده و پس از عمل نیز مراقبتهای ویژهای برای اندازهگیری سطح گلوکز خون انجام شود.
کاشت مو برای افراد دیابتی نوع دوم
در این نوع دیابت سطح گلوکز خون را میتوان کنترل و از بروز مشکلات در حین عمل جلوگیری کرد. در زیر روشهای مختلف انجام عمل را معرفی کردهایم:
- روش FIT کاشت مو: گرافت مو از قسمت بانک مو که در اکثر موارد پشت سر است برداشته شده و در ناحیه مشخصی که کم پشت و یا طاس بوده کاشت میشود. توجه داشته باشید که این روش بدون جراحی است و بهترین متد برای افرادی که دیابت دارند محسوب میشود.
- روش FUE کاشت مو: در این روش استخراج فولیکول به صورت واحد و یا تکی انجام میشود.
- روش SUT کاشت مو: یکی از جدیدترین روشها بوده که از دستگاه لیزر برای دقت بالا در برداشت گرافتها انجام میشود تا تمام فولیکولها را کاشت کنند و به دلیل عدم نیاز به جراحی گزینه ایدهآل برای افراد دیابتی به حساب میآید.
مقالات مرتبط: کاشت مو به روش fit
کلام آخر
این روزها دیگر نیازی به ناراحتی و نگرانی در مورد ریزش مو وجود ندارد و همه افراد میتوانند با استفاده از کاشت مو به موهایی پرپشت و زیبا دست یابند. کاشت مو برای افراد دیابتی که میتوانند میزان قند خون را بدون استفاده از انسولین برطرف سازند نیز مناسب است و آنها میتوانند با رعایت نکات خاصی اقدام به کاشت کنند.
در بیماران دیابتی به دلیل حساس بودن میزان کاشت و عدم بهبودی سریع لازم است به دنبال کلینیک معتبر و پزشکان باتجربه باشید. خوشبختانه کلینیک دلوان با بهکارگیری دستگاههای پیشرفته و پزشکان مجرب همواره در کنار شما عزیزان بوده و پیوند فوقالعادهای را به ارمغان میآورد. کاشت مو در بیماران دیابتی نیازمند کنترل سطح گلوکز در طول درمان بوده و در حالت کلی پزشکی ماهر میتواند این عمل پر ریسک را به آسانی به پایان برساند. توجه داشته باشید که اگر بیمار دیابتی نوع 1 هستید از کاشت مو پرهیز کنید.
سوالات متداول
عوارض کاشت مو برای افراد دیابتی چیست؟
در صورتی که افراد دیابتی نوع 1 اقدام به کاشت کنند با خطرات جدی مواجه میشوند؛ زیرا سرعت بهبودی زخم در این افراد بسیار پایین است.
کاشت مو در بیماران دیابتی به چند روش انجام میشود؟
درصورتیکه بیمار دیابتی نوع 2 هستید میتوانید به روشهای FIT، FUE و SUT اقدام به کاشت کنید.
کاشت مو برای کدام بیماران دیابتی ممنوع است؟
بیمارانی که مبتلا به دیابت نوع a/3 و b/3 هستند و برای کنترل قند خون نیاز به انسولین دارند و یا با استفاده از انسولین نیز نمیتوانند قند خون خود را کنترل کنند.
بیشتر بخوانید:
- جدیدترین متد کاشت مو به روش FCI
- کاشت مو به روش bht چیست و چه مزایایی دارد؟
- روشهای کاشت مو برای زنان و 8 عوارض احتمالی آن
- بررسی 4 فصل سال و معرفی بهترین فصل کاشت مو