تزریق ژل برای کاهش چروک و اثرات پیری، تحریک کلاژنسازی و حجم دادن به نواحی خاص صورت استفاده میشود. تورم از عوارض جانبی رایج تزریق فیلر به صورت و مخصوصاً لب است و برای همین بسیاری به دنبال راههای از بین بردن ورم لب بعد از تزریق ژل هستند.
پیش از هر چیزی باید بدانید که این ورم طبیعی است در بیشتر موارد مشکل حادی به شمار نمیرود. ورم میتواند بلافاصله بعد از تزریق اتفاق بیفتد و تا چند هفته ادامه یابد یا ممکن است بعدها ظاهر شود. اگر بعد از گذشت یک ماه از درمان دچار تورم شدید، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید و به او اطلاع دهید. علت ورم لب بعد از تزریق ژل و راههای از بین بردن آن را نیز در ادامه این مطلب بررسی کردهایم.
جهت دریافت مشاوره، میتوانید فرم زیر را پر کنید:
فهرست مطالب
ژل لب چیست؟
ژل لب که به عنوان فیلر لب نیز شناخته میشود، یک روش زیبایی غیر جراحی است که در آن یک ماده ژلمانند، معمولاً اسید هیالورونیک، به لبها تزریق میشود تا حجم، شکل و وضوح لبها را افزایش دهد. این روش برای دستیابی به لبهای پرتر و جوانتر و همچنین اصلاح عدم تقارن یا رفع علائم پیری محبوب است. اثرات ژل لب موقتی بوده و از چند ماه تا یک سال دوام میآورد و میتوان این درمان را برای دستیابی به سطح مطلوب بهبود و در عین حال حفظ ظاهر طبیعی، مجدد از آن استفاده کرد.
جدول زمانی بهبودی پس از تزریق ژل
ورم لب بعد از تزریق ژل کاملاً طبیعی است. این تورم اولیه در درجه اول نتیجه خود تزریق بوده که ممکن است باعث آسیب جزئی به بافت لب شود. در طی این مرحله، لبهای شما ممکن است کمی پف کرده و قرمز یا ملتهب به نظر برسند. جدول زمانی زیر به شما کمک خواهد کرد تا بدانید تورم تا چه زمانی طبیعی است:
مدت زمان | شدت علائم |
24 تا 48 ساعت بعد از تزریق | تورم معمولاً در 24 تا 48 ساعت اول پس از تزریق ژل لب به اوج خود میرسد. به خاطر داشته باشید که این تورم شدید بخشی طبیعی از روند بهبودی بوده و نباید باعث نگرانی بیمورد شود. استفاده از کمپرس سرد در فواصل کوتاه در این مدت میتواند به کاهش تورم شدید کمک کند. |
1 تا 2 هفته بعد از تزریق | در طی 1 تا 2 هفته اول پس از تزریق، شاهد بهبود قابلتوجهی خواهید بود. تورم لب در این دوره به تدریج کاهش مییابد و لبهای شما طبیعیتر و مطابق با انتظارات شما به نظر میرسد. هرگونه قرمزی و حساسیت هم کم میشود. |
2 تا 4 هفته بعد از تزریق | ورم لب بعد از تزریق ژل در این بازه زمانی باید فروکش کرده باشد و شما شروع به دیدن نتایج نهایی تزریق میکنید. |
به یاد داشته باشید که این جدول زمانی میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. عواملی مانند نوع و مقدار ژل مورد استفاده، فرآیندهای درمانی فردی و اقدامات مراقبتی پس از آن همگی میتوانند بر سرعت فروکش تورم شما تأثیر بگذارند.
بیشتر بخوانید: نحوه درمان تبخال بعد از تزریق ژل لب
دلایل ورم کردن لب بعد از تزریق ژل
تزریق فیلر یا ژل لب شامل استفاده از اسید هیالورونیک است، مادهای که به حجم دادن و جوانی لبها کمک میکند. این روش درمان تزریقی، ایمن و موثر بوده؛ اما عوارض جانبی چون تورم را به همراه دارد. علت ورم لب بعد از تزریق ژل را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- آسیب به پوست با تزریق: ممکن است تورم در محل تزریق ژل به دلیل ضربه گریزناپذیر سوزن به پوست باشد.
- تروما و پاسخ ایمنی بدن: بدن به فیلر پوستی با یک واکنش ایمنی طبیعی پاسخ میدهد که در نتیجه آن تورم موقت و آزاد شدن گلبولهای سفید خون را در پی خواهد داشت.
- جریان خون و آسیب عروق: فرآیند تزریق میتواند منجر به آسیب رگهای خونی و باعث تورم موضعی و کبودی احتمالی شود.
- احتباس آب توسط اسید هیالورونیک: دیگر علت ورم لب بعد از تزریق ژل این است که اسید هیالورونیک آب را جذب میکند که میتواند به احتباس مایعات و تورم کمک کند.
- واکنش آلرژیک: اگرچه این اتفاق نادر است؛ اما برخی افراد واکنش آلرژیک به ژل را تجربه میکنند که منجر به تورم لب خواهد شد.
- واکنش طبیعی بدن: تورم یک واکنش طبیعی بدن است. برخی افراد نسبت به دیگران مستعد ورم بیشتری هستند.
- کیفیت تزریق: سرعت و مکانی که پزشک در آن تزریق میکند تأثیر زیادی بر احتمال بروز تورم دارد.
بیشتر بخوانید:علت گلوله شدن ژل لب و درمان آن
راههای از بین بردن ورم لب بعد از تزریق ژل
اقدامات مختلفی وجود دارد که میتوانید برای کاهش ورم و تسریع روند بهبودی خود بعد از تزریق ژل انجام دهید که شامل موارد زیر میشود:
- کمپرس سرد: استفاده از کمپرس سرد یا کمپرس یخ به صورت تدریجی میتواند به کاهش تورم، بهخصوص در ساعات اولیه پس از تزریق کمک کند.
- بالش بلند: خوابیدن با یک بالش اضافی زیر سر میتواند ورم لبها بعد از تزریق ژل را به حداقل برساند؛ زیرا به تخلیه مایعات اضافی از صورت کمک میکند.
- اقدامات ضد تورم: قرصها یا کرمهای آنتیهیستامین بدون نسخه میتوانند به کاهش تورم و خارش کمک کنند. بهخصوص اگر علت ورم لب بعد از تزریق ژل واکنش آلرژیک باشد.
- آبرسانی: مقدار زیادی آب بنوشید تا به دفع مواد اضافی که ممکن است علت تورم باشند، کمک کند.
- از فعالیتهای شدید خودداری کنید: از ورزشهای شدید، کلاسهای یوگای گرم یا فعالیتهایی که ممکن است ضربان قلب و جریان خون شما را افزایش دهند، خودداری کنید؛ زیرا اینها میتوانند ورم را تشدید کنند.
- مراقب رژیم غذایی خود باشید: از مصرف غذاهای شور، غذاهای تند و الکل خودداری کنید؛ زیرا میتوانند به احتباس مایعات و افزایش فشارخون کمک کنند.
- مراقبت از لب: هنگام تمیز کردن لبها از یک پارچه نرم استفاده کرده و از دوش آب گرم و قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب خودداری کنید؛ زیرا این موارد میتوانند ورم لبهای شما بعد از تزریق ژل را بدتر کنند.
- کرم آرنیکا: کرم آرنیکا به دلیل توانایی خود در کاهش کبودی پس از تزریق فیلر لب شناخته شده است، بنابراین ارزش آن را دارد که به عنوان بخشی از مراقبتهای بعد از تزریق در نظر بگیرید.
راههای جلوگیری از ورم لبها بعد از تزریق ژل
برای کاهش احتمال بروز تورم یا از بین بردن ورم لب بعد از تزریق ژل، قبل شروع جلسه درمانی خود مصرف داروهای رقیقکننده خون و مصرف ویتامین E را زیر نظر پزشک قطع کنید. همچنین در صورت تجویز پزشک مصرف الکل یا دخانیات را باید کاهش دهید یا به صورت کامل ترک کنید تا در روند بهبودی شما اختلال ایجاد نشود و عوارضی چون تورم کمتر بروز کند.
مهمترین علت ورم لب بعد از تزریق ژل نداشتن تجربه فرد تزریقکننده یا استفاده از ژل نامرغوب است. حصول اطمینان از اینکه تزریق ژل لب در یک محیط تمیز و استریل انجام میشود و استفاده از ژل با کیفیت بالا خطر واکنشهای نامطلوب یا عوارض را به حداقل میرساند. در همین راستا و برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی در انتخاب پزشک و کلینیک زیبایی هم دقت کافی را داشته باشید.
بیشتر بخوانید: اقدامات بعد از تزریق ژل لب
در چه صورتی باید به پزشک مراجعه کرد؟
توجه داشته باشید همه تورمها بعد از تزریق ژل برابر نیستند و گاهی ورم نشانه مشکل بزرگتری است. مراقب علائم زیر باشید و فوراً به پزشک خود اطلاع دهید:
- ورم به همراه دردی که بعد از تزریق بیش از یک هفته طول میکشد.
- ورم به همراه التهابی که بیش از یک ماه پس از درمان ادامه دارد.
- ورم و قرمزی لبی که غیرعادی است.
سخن پایانی
تزریق ژل لب به عنوان یک روش زیبایی برای داشتن لبهای پفکی جذاب و افزایش زیبایی طبیعی اجزای صورت، محبوبیت زیادی به دست آورده است. با این حال، تورم بعد از تزریق یکی از عوارض گذرا و موقتی به شمار میرود که در بسیاری موارد راه گریزی از آن نیست. در این مقاله به بررسی علت ورم لب بعد از تزریق ژل، جدول زمانی بهبودی و روشهای مختلف برای کاهش ناراحتی و رسیدن به نتایج مطلوب پرداخته شد تا شما نگرانی خاصی از این بابت نداشته باشید.
تزریق ژل به شما این امکان را میدهد که با اطمینان زیبایی طبیعی لبها و در پی آن عزتنفس خود را افزایش دهید. در صورت تردید برای انتخاب این روش میتوانید با کلینیک زیبایی دلوان در تماس باشید و اطلاعات بیشتری در مورد عوارضی چون تورم و راههای از بین بردن ورم لب بعد از تزریق ژل کسب کنید.
سوالات متداول
-
علت ورم کردن لب بعد از تزریق ژل چیست؟
بخشی از این تورم به دلیل واکنش طبیعی بدن بوده و دلایل دیگری چون آسیب به عروق، احتباس آب و واکنش آلرژیک بدن عامل ورم هستند.
-
چطور تورم لبهای خود بعد از تزریق ژل را کم کنیم؟
استفاده از کمپرس سرد، بالش بلند برای خواب، قرصها یا کرمهای آنتیهیستامین، نوشیدن آب، خودداری از انجام فعالیت سنگین و مصرف غذاهای شور، غذاهای تند و الکل بهترین راههای پیشگیری از چنین مشکلی است.
-
بهترین راه پیشگیری از ورم کردن لبها بعد از تزریق چیست؟
برای کاهش احتمال بروز تورم، قبل از تزریق، مصرف داروهای رقیقکننده خون و مصرف ویتامین E را زیر نظر پزشک قطع کنید. همچنین مصرف الکل یا دخانیات را کاهش داده و در انتخاب پزشک و کلینیک زیبایی هم دقت کافی را داشته باشید.
مقالات مرتبط:
- عفونت لب بعد از تزریق ژل لب
- آنتی بیوتیک بعد از تزریق ژل لب
- مهمترین علائم عفونت ژل
- تفاوت تزریق ژل با فیلر چیست؟