اشتراک‌گذاری

علت آلرژی و حساسیت به بوتاکس و درمان آن

  • آیا متوجه خطوط و چین‌وچروک‌های صورت خود شده‌اید و باعث شده احساس کنید روند پیری سریع‌تر از آنچه باید رخ داده است؟ بسیاری از افراد برای کمک به برطرف کردن علائم زودرس پیری به تزریق بوتاکس روی می‌آورند. با گذشت زمان، خندیدن، لبخند زدن و اخم کردن می‌تواند آثاری دائمی روی صورت ما بگذارد؛ اما با تزریق بوتاکس می‌توانید ساعت را به عقب برگردانید و به خود کمک کنید جوان‌تر به نظر برسید. با این ‌حال، برخی از افراد ممکن است حساسیت به بوتاکس را تجربه کنند.

    اگر برای شما سوال پیش آمده که آیا بوتاکس باعث بروز حساسیت و آلرژی می‌شود؟ پاسخ کوتاه این است که بله، بوتاکس می‌تواند واکنش‌های آلرژیک خفیف تا شدید را برای شما ایجاد کند؛ حتی اگر خیلی رایج نباشد. برای همین در مورد علائم و بهترین روش‌های درمان حساسیت به بوتاکس در ادامه این مطلب بیشتر صحبت شده است.

    حساسیت به تزریق بوتاکس چیست؟

    تزریق بوتاکس یک عمل زیبایی رایج برای کاهش چین‌و‌چروک صورت به شمار می‌رود که با تزریق عضلانی بوتاکس (سم بوتولینوم A) انجام می‌شود. سم تزریق‌شده فعالیت عصبی در ماهیچه‌های صورت را مسدود می‌کند و باعث شل شدن عضلات و کاهش چین‌و‌چروک پوست می‌شود.

    حساسیت به تزریق بوتاکس چیست؟

    مقداری تورم، قرمزی یا کبودی در اطراف محل تزریق از عوارض جانبی شایع و بی‌خطر این روش محسوب می‌شود. توجه به این نکته ضروری است که گاهی اوقات سم بوتولینوم به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابد یا احتمالاً توسط سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار می‌گیرد. واکنش‌های آلرژیک و حساسیت به بوتاکس نیز در چنین مواردی رخ می‌دهد و شاید این مسئله نادر باشد؛ اما مسئله جدی خواهد بود و باید فوراً برای درمان اقدام کرد.

    جهت دریافت مشاوره، می‌توانید فرم زیر را پر کنید:

    مهم‌ترین علائم آلرژی به بوتاکس

    علائم حساسیت و آلرژی نسبت به بوتاکس می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است علائم خفیف را تجربه کنند، در حالی ‌که برخی دیگر به‌ صورت واکنش آلرژیک شدید رخ می‌دهد. شایع‌ترین علائم حساسیت به بوتاکس شامل موارد زیر است:

    • خارش
    • تورم در محل تزریق
    • دشواری در تنفس و مشکلات در بلع غذا
    • سرگیجه
    • حالت تهوع
    • تورم صورت، زبان و گلو
    • کبودی
    • درد
    • قرمزی و التهاب در محل تزریق
    • عفونت

    مهم‌ترین علائم آلرژی به بوتاکس

     چه مدت بعد از بوتاکس ممکن است واکنش آلرژیک داشته باشید؟

    این امر بستگی به نوع واکنش دارد و می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برای درک بهتر این موضوع باید در مورد برخی از واکنش‌های آلرژیک فوری و تأخیری به بوتاکس اطلاعات داشته باشید که اگرچه نادر هستند، اما می‌توانند جدی باشند.

    بیشتر بخوانید: تفاوت بوتاکس با ژل چیست؟

    واکنش‌های آلرژیک فوری می‌توانند بلافاصله پس از تزریق رخ دهند؛ اما امکان بروز واکنش‌های آلرژیک تأخیری نیز وجود دارد؛ یعنی پس از چند روز که تزریق انجام شد و طی روند بهبودی متوجه علائم حساسیت به بوتاکس چون خارش، کهیر، تورم و در موارد شدید آنافیلاکسی شوید.

    علل حساسیت و آلرژی به بوتاکس

    علت دقیق آلرژی به بوتاکس ناشناخته است؛ اما برخی از افراد ممکن است بیشتر مستعد واکنش‌های آلرژیک به بوتاکس باشند. در کل علل بروز این عارضه جانبی را در موارد زیر می‌توان در دو مورد مهم زیر خلاصه کرد:

    • اصلی‌ترین علت بروز واکنش آلرژیک به بوتاکس این است که یک ماده خارجی وارد بدن می‌شود و سیستم ایمنی برخی افراد به آن واکنش نشان خواهد داد.
    • دیگر دلیل بروز چنین حساسیتی در برخی از افراد واکنش به مواد نگهدارنده یا سایر مواد موجود در بوتاکس است.

    علل حساسیت و آلرژی به بوتاکس

    احتمال بروز واکنش آلرژیک در چه افرادی بیشتر است؟

    اگر شما کاندید مناسبی برای تزریق بوتاکس باشید، احتمال بروز عوارض نادری چون حساسیت کم خواهد شد؛ اما در صورت واجد شرایط نبودن ممکن است این عارضه جانبی برای شما رخ دهد و حتی خطرناک باشد. کسانی که نباید تزریق بوتاکس انجام دهند شامل گروه‌های زیر می‌شوند:

    • افراد مبتلا به عفونت در محل تزریق
    • افراد مبتلا به عفونت مثانه
    • افراد مبتلا به سندرم Lambert-Eaton
    • افراد دارای اختلالات تنفسی چون آسم یا آمفیزم
    • افراد دارای مشکلات در بلعیدن
    • افراد مبتلا به ضعف عضلانی صورت
    • افراد دارای مشکلاتی چون خونریزی شدید یا همان عدم انعقاد خون
    • افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی

    چه زمانی عوارض بوتاکس چون واکنش آلرژیک و حساسیت از بین می‌رود؟

    این واکنش‌ها معمولاً پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند؛ اما اگر عوارض جانبی تزریق بوتاکس بیش از 48 ساعت باقی بماند، مشاوره با یک متخصص ممکن است بهترین کار برای یافتن راه‌حل و روش درمان حساسیت به بوتاکس باشد. همچنین باید اشاره کرد که استفاده از بوتاکس معتبر و تزریق توسط یک پزشک یا تکنسین مجرب خطر ابتلا به واکنش آلرژیک و حتی علائم جابجایی بوتاکس را به حداقل می‌رساند.

    بیشتر بخوانید: فرق بوتاکس دیستون و مصپورت چیست؟

    درمان حساسیت به بوتاکس

    اگر به فکر تزریق بوتاکس هستید، حتماً به پزشک خود در مورد هرگونه آلرژی یا شرایط پزشکی که دارید اطلاع دهید. به ‌این ‌ترتیب، آن‌ها می‌توانند بفهمند که آیا تزریق بوتاکس برای شما بی‌خطر است یا خیر. اگر در نهایت دچار یک واکنش آلرژیک شدید، پزشک ممکن است آنتی‌هیستامین، کورتیکواستروئید یا اپی نفرین را برای کمک به کاهش علائم حساسیت به بوتاکس به شما بدهد. در موارد نادر، حتی ممکن است مجبور شوید به بیمارستان بروید؛ بنابراین، بهتر است از قبل با پزشک خود در مورد هرگونه حساسیت و آلرژی صحبت کنید.

    درمان حساسیت به بوتاکس

    راه‌های جلوگیری از بروز واکنش آلرژیک به بوتاکس

    حال که با علل بروز حساسیت به تزریق بوتاکس و راه‌های درمان آن آشنا شده‌اید؛ بد نیست بدانید که چند نکته مهم وجود دارد که با رعایت آن‌ها از بروز چنین عارضه‌ای می‌توان جلوگیری کرد. این نکات مهم شامل موارد زیر می‌شود:

    • یک پزشک باتجربه و مرکز معتبر را برای تزریق بوتاکس انتخاب کنید که مجوزهای لازم برای این کار را داشته باشد و مشاوره‌های لازم برای تزریق را به شما ارائه دهد. همچنین مطمئن شوید محصولی اصل برای تزریق استفاده شود.
    • قبل از تزریق بوتاکس، هرگونه مشکل یا سابقه بیماری و آلرژی را با پزشک خود در میان بگذارید.
    • همچنین در مورد تمامی مکمل‌ها، داروهای شیمیایی یا داروهای گیاهی مصرفی خود نیز به پزشک اطلاع دهید. تداخل دارویی ممکن است شدت علائم حساسیت به بوتاکس را افزایش دهد.
    • دستورالعمل‌های قبل و بعد از تزریق بوتاکس را که پزشک به شما ارائه خواهد داد به دقت رعایت کنید تا احتمال بروز عوارض جانبی چون حساسیت به کمترین میزان خود برسد.
    • در صورت بروز عوارض جانبی چون خارش شدید، تورم غیرعادی، ضعف عضلانی، کهیر، مشکلات تنفسی و مشکلات در بلع سریعاً با اورژانس یا پزشک خود تماس بگیرید.

    راه‌های جلوگیری از بروز واکنش آلرژیک به بوتاکس

    سخن پایانی

    تزریق بوتاکس به ‌طور کلی بی‌خطر و موثر است، با این ‌حال برخی از افراد ممکن است واکنش آلرژیک به آن داشته باشند. اگر پس از تزریق علائمی از واکنش آلرژیک مشاهده کردید فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید تا بهترین روش درمان حساسیت به بوتاکس برای شما انتخاب شود. اگر هم به دنبال مکانی عالی برای انجام بوتاکس هستید، کلینیک زیبایی دلوان انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. تجربه پزشکان این مجموعه به همراه تجهیزات به‌روز و بوتاکس باکیفیت خطر بروز عوارض جانبی نادری چون حساسیت را تا حد زیادی کم می‌کند. کافی است با دلوان تماس بگیرید و یک وقت مشاوره دریافت کنید.

    سوالات متداول

    • مهم‌ترین علائم حساسیت به بوتاکس چیست؟

    خارش، تورم در محل تزریق، دشواری در تنفس و مشکلات در بلع غذا، سرگیجه، حالت تهوع، تورم صورت، زبان و گلو، کبودی، درد، قرمزی و التهاب در محل تزریق و عفونت از علائم واکنش آلرژیک به بوتاکس است.

    • چرا واکنش آلرژیک به بوتاکس رخ می‌دهد؟

    اصلی‌ترین علت بروز واکنش آلرژیک به بوتاکس این است که یک ماده خارجی وارد بدن می‌شود و سیستم ایمنی برخی افراد به آن واکنش نشان خواهد داد. دیگر دلیل بروز چنین حساسیتی در برخی از افراد واکنش به مواد نگهدارنده یا سایر مواد موجود در بوتاکس است.

    • در صورت بروز حساسیت به تزریق بوتاکس باید چه کرد؟

    اگر دچار یک واکنش آلرژیک شدید، پزشک ممکن است آنتی‌هیستامین، کورتیکواستروئید یا اپی نفرین را برای کمک به کاهش علائم حساسیت به بوتاکس به شما بدهد. در موارد نادر، حتی ممکن است مجبور شوید به بیمارستان بروید.

    مقالات مرتبط:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    فرم دریافت خدمات

    رزرو خدمات از کلینیک دلوان
    فرم دریافت خدمات
    کلینیک زیبایی دلوان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اطلاعات تماس
    آدرس

    شعبه 1: شریعتی - شعبه 2: جردن

    09120250723

    Info@Dellvanclinic.com