ریزش مو اگرچه در مردان شایعتر است، اما ریزش ابرو و تأثیر آن بر چهره برای زنان مشکل بزرگتر و مهمتری به شمار میرود. برای همین است که بسیاری به کاشت ابرو علاقه دارند. البته شرایطی وجود دارد که ممکن است این امر را سخت کند؛ به طور مثال کاشت ابرو در بارداری و شیردهی محدودیتهای خاص خود را دارد.
دلایل زیادی برای ریزش و کمپشت شدن ابرو در زنان وجود دارد، مانند کمبود ویتامین، ژنتیک، تغییرات هورمونی یا بارداری. بهخصوص بارداری در بینظمی چرخه رشد مو نقش بسزایی دارد. با این توضیحات برای ریزش ابرو در بارداری نیاز نیست کاشت انجام داد و کاشت ابرو در دوران شیردهی و بارداری ملاحظاتی دارد که در ادامه این مطلب از کلینیک زیبایی دلوان به آن پرداخته شده است.
فهرست مطالب
کاشت ابرو در زنان باردار و دلایل ممنوعیت آن
دوران بارداری و شیردهی حساسترین و مهمترین بازه زمانی برای رشد فرزند شما به شمار میرود. تغذیه جنین چه زمانی که در شکم مادر است و چه زمانی که شیر میخورد به بدن مادر و آنچه وارد بدن مادر میشود بستگی دارد. قطعاً یک مادر دوست دارد که این دوران بدون مواد مضر برای فرزندش طی شود، بهخصوص در دوران بارداری که هر نوع مادهای از جفت به بدن جنین منتقل میشود.
با این توضیحات ممکن است در ذهن هر زنی این سوال ایجاد شود که کاشت ابرو در بارداری امکانپذیر خواهد بود یا خیر؟ از نظر علمی و یک دید منطقی مقدار داروی بیحسی مورد استفاده برای کاشت ابرو در زنان باردار به حدی نیست که وارد جنین مادر شود و سلامت او را به خطر بیندازد. با این وجود توصیه میشود در دوران بارداری این کار به چند دلیل مهم انجام نشود که عبارتاند از:
1. استرس بالای مادر باردار
یکی از مهمترین دلایل محدودیت کاشت ابرو در بارداری به خاطر استرس و فشار روحی و جسمی این عمل زیبایی برای مادر باردار است. استرس روحی و فشار جسمی در این دوران برای مادر و جنین بسیار مضر و خطرناک بوده و بر سلامت جنین اثر منفی خواهد داشت. برای همین توصیه میشود در دوران بارداری جراحی زیبایی حتی با بیحسی و کمترین استرس هم انجام نشود و این کار به بعد از دنیا آمدن فرزند شما موکول شود تا با خیال راحت چنین کاری را انجام دهید.
2. موقت بودن ریزش مو و ابرو
کاشت ابرو در دوران شیردهی و بارداری توصیه نمیشود؛ زیرا ریزش مو و ابرو در دوران بارداری به احتمال زیاد موقتی است، مگر اینکه علت آن شرایطی متفاوت و دائمی غیر از بارداری باشد؛ بنابراین، انجام پیوند مو قبل از پی بردن به وضعیت واقعی میتواند تصمیمی زودهنگام باشد. همچنین وضعیت ریزش مو و ابرو ممکن است پس از تولد ناپدید شود و بدن شما به چرخه طبیعی خود برگردد.
جهت دریافت مشاوره، میتوانید فرم زیر را پر کنید:
3. اثرات منفی داروها بر روی جنین
ممکن است بعد از کاشت ابرو مشکلاتی مانند درد و تورم را تجربه کنید. در موارد عادی برای کاهش این عوارض داروهای ضدالتهاب و مسکن تجویز میشود؛ اما برای کاشت ابرو در بارداری نمیتوان چنین داروهایی را با توجه به اثرات منفی روی جنین تجویز کرد. همچنین اگر کاشت ابرو به بیهوشی عمومی نیاز داشته باشد، داروی بیهوشی برای مادر و جنین ضرر خواهد داشت و چون یک عمل غیر اورژانسی است توصیه میشود چنین ریسکی را در دوران بارداری نکنید.
4. اثرات منفی هورمونها بر نتایج کاشت
کاشت ابرو در بارداری و دوره بعد از تولد نوزاد از نظر ریزش مو برای زنان پرخطرتر است. در این دوره، هورمونها به حالت اولیه خود بازمیگردند، به این معنی که استروژن به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد. این امر اغلب باعث ریزش ابرو میشود تا زمانی که بدن به چرخه منظم خود بازگردد. این نوع ریزش مو و ابرو نیز موقتی است و نباید جدی گرفته شود. تغییرات هورمونی اینچنینی نتایج کاشت ابرو را هم تحتالشعاع خود قرار میدهد.
5. نیاز به مراقبتهای خاص و ویژه
کاشت ابرو در زنان باردار در مواقع عادی مراقبتهای خیلی خاص و ویژهای ندارد؛ اما با توجه به شرایط زنان باردار اجرای همین نکات مراقبتی کوچک ممکن است سخت و دشوار باشد. به طور مثال ممکن است پزشک از شما بخواهد به پشت بخوابید تا ابرو روی بالش قرار نگیرد و این کار برای زنان به ویژه در ماههای آخر بارداری دشوار باشد.
آیا کاشت ابرو در دوران شیردهی امکانپذیر است؟
کاشت ابرو در بارداری شاید ممکن باشد اما توصیه نمیشود. در دوران شیردهی هم حساسیتهای خاصی در این زمینه وجود دارد. از آنجایی که مادر باید شیر خالص و بدون مواد مضر به فرزند خود بدهد و این امر در سالم ماندن در رژیم غذایی نوزاد اثر دارد، شاید بپرسید که کاشت ابرو در زنان باردار بعد از فارغ شدن ممکن است یا خیر؟ اگر فرزند شما با شیر خودتان تغذیه میشود بهتر است از انجام این کار خودداری کنید، به دو دلیل:
- ممکن است در دوران نقاهت بعد از این عمل زیبایی نیاز به مصرف داروهایی برای کاهش عوارض جانبی کاشت ابرو در دوران شیردهی باشد که از طریق شیر به بدن فرزند منتقل میشود و مضر است.
- این عمل زیبایی مانند هر نوع جراحی استرس و فشارهای روحی و جسمی خاص خود را به همراه دارد. فراموش نکنید که استرس و فشار حاصل از این عمل زیبایی ممکن است باعث خشک شدن شیر مادر شود.
نکات مهم برای کاشت ابرو در دوران شیردهی
اصولاً یک هفته بعد از عمل کاشت ابرو در بارداری، شیردهی و در شرایط عادی به افراد توصیه میشود که برخی از داروهای ضدالتهابی، برخی آنتیبیوتیکها و مسکنها برای کاهش درد، خارش، التهاب و … مصرف شود. این داروها از طریق شیر مادر به بدن فرزند منتقل شده و عوارضی چون خوابآلودگی را به همراه دارد. برای همین توصیه میشود که:
- قبل از کاشت ابرو به پزشک خود اطلاع دهید که به نوزادتان شیر مادر میدهید.
- قبل از کاشت ابرو شیر خود را دوشیده و برای مصرف نوزاد در یخچال نگهداری کنید.
- شیر بعد از جراحی و هنگام مصرف داروها را دوشیده و دور بریزید.
بهترین زمان برای کاشت ابرو در بارداری و شیردهی
از آنجایی که کاشت ابرو در بارداری و شیردهی ممنوعیتهای خاص خود را دارد، بهترین زمان برای این کار یک سال بعد از تولد نوزاد است. در واقع سیستم گوارشی فرزند شما از 6 ماهگی به بعد تکمیل میشود و نیاز است تا آن زمان هیچچیزی چون داروی بیحسی یا مسکن و آنتیبیوتیک وارد شیر و به واسطه آن وارد بدن نوازد شما نشود.
سخن پایانی
کاشت ابرو در بارداری و شیردهی به دلیل داروهای مورد استفاده میتواند شیر مادر و کودک را تحت تأثیر قرار دهد و برای همین ممنوعیت دارد. علاوه بر این، تشخیص جزئیات وضعیت ریزش مو و ابرو و اینکه آیا این ناشی از بارداری است یا نه، در چنین دورانی بسیار سخت خواهد بود. برای داشتن یک درمان ایمن و موفق، خانمها باید این موارد را در نظر بگیرند و برای کاشت ابرو در دوران شیردهی و بارداری با یک متخصص مشورت کنند.
سوالات متداول
بهترین زمان برای کاشت ابرو در دوران بارداری و شیردهی چه موقع است؟
در دوران بارداری بهتر است کاشت ابرو انجام نشود و به بعد از تولد نوزاد موکول شود. در دوران شیردهی هم 6 ماهه اول برای این کار مناسب نیست. کم خطرترین و بهترین زمان یک سال بعد از تولد نوزاد است.
آیا داروی بیحسی کاشت ابرو برای جنین ضرر دارد؟
مقدار این داروها بسیار کمتر از آن چیزی است که وارد بدن جنین شود، با این وجود بعد از کاشت برخی داروها باید مصرف شود که برای جنین ضرر دارد و برای همین کاشت ابرو در زنان باردار توصیه نمیشود.
راههای تقویت ابرو در دوران بارداری و شیردهی چیست؟
اگر متوجه ریزش ابرو و کمپشت شدن آن در این بازه زمانی شدهاید، ممکن است در اثر تغییرات هورمونی باشد. برای همین بهتر است زیر نظر پزشک از سرمها و مواد تقویتی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
- دلایل کبودی و ورم چشم بعد از کاشت ابرو
- آشنایی با کاشت ابرو به روش SUT
- دلایل ریزش ابرو پس از کاشت ابر
- تفاوت کاشت ابرو با میکروبلیدینگ