دلایل ریزش ابرو
اشتراک‌گذاری

20 مورد از دلایل ریزش ابرو

دلایل ریزش ابرو
  • دلایل ریزش ابرو می‌تواند از عدم تعادل هورمونی و بیماری‌های خود ایمنی گرفته تا ضربه‌های فیزیکی و تروما متغیر باشد. برای درمان ریزش ابرو هم می‌توان از انواع داروها و لوسیون‌ها استفاده کرد و حتی در مواردی کاشت ابرو آخرین راه برای درمان این مشکل است. اگر دوست دارید علت ریزش ابرو را بدانید خواندن ادامه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

    دلایل ریزش ابرو را بهتر بشناسید

    علت ریزش ابرو

    موهای ابرو نیز مانند موهای سر گاهی نازک و ضعیف می‌شوند یا با توقف رشدشان مواجه خواهید شد. ممکن است به هر دلیلی این عارضه را تجربه کنید که در زیبایی ظاهری شما اثر منفی دارد. در ادامه با دلایل این امر بیشتر آشنا خواهید شد.

    1. آلوپسی آره آتا

    آلوپسی آره آتا به ‌نوعی بیماری خود ایمنی گفته می‌شود که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه بخشی از بدن شما را به‌ عنوان دشمن می‌شناسد و به آن حمله می‌کند. این بیماری یکی از دلایل ریزش ابرو است و گاهی فولیکول‌های مو را هم مورد هدف قرار می‌دهد. انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد:

    • آلوپسی آره آتا که باعث ریزش مو به‌ صورت لکه‌ای و ناحیه‌ای در ابرو می‌شود.
    • آلوپسی یونیورسالیس که باعث ریزش موهای ابرو به ‌صورت کلی است.
    • آلوپسی فیبروزان که ایجاد اسکار در پوست سر و ریزش ابرو را به همراه دارد.

     

     

    جهت دریافت مشاوره، می‌توانید فرم زیر را پر کنید:

     

     

     

    2. کمبود مواد مغذی در بدن

    کمبود مواد مغزی در بدن باعث ریزش مو می‌شوند

    انسان به مواد مغذی فراوانی از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها و مواد معدنی برای تأمین انرژی نیاز دارد. برخی از این مواد به رشد مو کمک خواهند؛ بنابراین کمبود آن‌ها می‌تواند علت ریزش ابرو باشد. برای درمان ریزش ابرو بهتر است مواد مغذی زیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

    • ویتامین A
    • روی
    • بیوتین
    • ویتامین C
    • آهن
    • ویتامین‌های E،B-12 و D
    • سیستئین
    • اسیدهای چرب امگا 3

    مطالب مرتبط: علائم دلمه بعد از کاشت ابرو

    3. اگزما (درماتیت آتوپیک)

    یکی دیگر از دلایل ریزش ابرو، اگزما است. این بیماری نوعی التهاب پوستی است که باعث خارش، تحریک و قرمزی پوست خواهد شد. اگر اگزما در پوست صورت رخ دهد، ممکن است باعث حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های موها در ناحیه ابرو و ریزش شدید آن‌ها شود.

    4. پسوریازیس

    ریزش مو به دلیل پسوریازیس

    پسوریازیس نیز دیگر علت ریزش ابرو به شمار می‌رود که در اصل یک اختلال خود ایمنی است. این بیماری باعث می‌شود سلول‌های پوست به سرعت تکثیر شوند به‌ طوری ‌که لکه‌های قرمز، ضخیم، پوسته‌پوسته و دردناک ایجاد شده و رشد فولیکول‌های مو در ناحیه ابرو را متوقف کند. این فرآیند خود از دلایل ریزش ابرو است.

    5. درماتیت تماسی

    درماتیت تماسی در اثر تماس با یک آلرژن یا یک محرک سمی ایجاد می‌شود. ممکن است در این عارضه احساس خارش کنید یا احساس سوزش داشته باشید. اگر ناحیه نزدیک ابروهای شما تحت تأثیر قرار گرفته باشد، التهاب ناشی از آن ممکن است رشد مو را مهار کند.

    6. درماتیت سبورئیک

    درماتیت سبورئیک یکی دیگر از دلایل ریزش ابرو بوده و به‌ صورت مادام‌العمر است. دانشمندان بر این باورند که علت بروز این بیماری به ‌نوعی قارچ خاص پوستی یا تولید بیش ‌از حد چربی در پوست برمی‌گردد. درماتیت سبورئیک منجر به شوره سر حتی در ابروها می‌شود و ریزش ابرو را در پی خواهد داشت.

    7. کچلی ناشی از قارچ

    کچلی ابرو ناشی از قارچ

    بیماری کچلی که به‌ عنوان کرم حلقوی هم شناخته می‌شود یک بیماری قارچی و علت ریزش ابرو است. این بیماری با لکه‌های قرمز و برجسته و خارش همراه بوده و گاهی منجر به ایجاد تاول می‌شود. هنگامی که این نشانه‌ها روی ابروها ظاهر ‌شوند، باعث ریزش ابرو خواهد شد.

    8. مشکلات تیروئید

    بیماری تیروئید یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل ریزش ابرو به شمار می‌رود. شاید جالب باشد بدانید که غده تیروئید مسئول تولید هورمون‌هایی برای تنظیم متابولیسم بدن است. وقتی این غده بیش ‌از حد معمول یا خیلی کم هورمون تولید کند، بدن از حالت تعادل خارج شده و برخی از عملکردهای حیاتی بدن مختل می‌شود که شامل ریزش موها و ابرو نیز خواهد شد. برای همین است که بسیاری پزشکان برای شروع درمان ریزش ابرو ابتدا یک آزمایش تیروئید تجویز می‌کنند.

    9. بیماری هانسن یا جذام

    بیماری هانسن یا جذام توسط باکتری‌های خاصی ایجاد می‌شود و به‌ صورت زخم در سراسر پوست ظاهر خواهد شد. این بیماری بی‌حسی و ضعف در اندام‌ها را هم در پی دارد. بروز زخم‌های ناشی از این بیماری در صورت و ناحیه ابرو باعث ریزش ابرو خواهد شد.

    10.استرس و اضطراب

    استرس باعث ریز ابرو میشود

    دلایل ریزش ابرو بسیار متنوع و متعدد بوده که یکی از این دلایل سبک زندگی پر از استرس و اضطراب امروزی است. استرس و اضطراب بیش ‌از‌ حد می‌تواند تغییرات فیزیولوژیکی در بدن چون کاهش اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌های مو و نوسان سطح هورمون را به دنبال داشته باشد که باعث ریزش موی ابرو می‌شود.

    11.بارداری و زایمان

    بارداری و زایمان اصلی‌ترین علت ریزش ابرو در زنان است. بارداری و زایمان می‌تواند هورمون‌ها و سایر جنبه‌های بیوشیمی بدن شما را به هم بریزد. این نوسانات ممکن است چرخه رشد موهای شما را هم به ‌هم‌ ریخته و باعث ریزش مو شود.

    12.  تلوژن افلوویوم

    تلوژن افلوویوم (TE) یک مدل ریزش غیرطبیعی مو به شمار می‌رود و زمانی رخ می‌دهد که چرخه رشد طبیعی مو به واسطه برخی تغییرات هورمونی مختل شود. با بالا رفتن سن به‌ ویژه در دهه 40 زندگی سطح استروژن در زنان و تستوسترون در مردان ضعیف شدن موها و ریزش ابرو رخ می‌دهد.

    13.کندن مداوم ابروها

    کندن مداوم ابروها

    استفاده مداوم از موچین‌ و اصلاح ابرو از دیگر دلایل ریزش ابرو به شمار می‌رود. همچنین باید اشاره کرد که برخی بر اثر اختلالات روانی یا تیک عصبی موی سر و ابروی خود را می‌کنند. این امر ریزش و کاهش موهای ابرو را به همراه خواهد داشت.

    14.استفاده از محصولات آرایشی بی‌کیفیت و رنگ مو

    استفاده بیش ‌از حد از محصولات آرایشی می‌تواند آسیب‌های جزئی روی صورت ایجاد کند و در نهایت ممکن است باعث توقف رشد مو شود. همچنین استفاده از محصولات آرایشی بی‌نام‌ونشان و دارای مواد مضر نیز ممکن است ریزش ابرو را دامن بزند. در کنار تمام این موارد عادت به دکلره یا رنگ کردن ابرو هم از دلایل اصلی ریزش آن محسوب می‌شود.

    15.شیمی درمانی

    ریزش ابرو براثر شیمی درمانی

    شیمی درمانی برای مبارزه با سرطان، به گونه‌ای طراحی شده است که تمام سلول‌هایی که به سرعت تقسیم می‌شوند را از بین ببرد، این امر شامل فولیکول‌های مو هم می‌شود. به همین دلیل است که وقتی افراد تحت این نوع درمان قرار می‌گیرند، موهای سر و ابروهایشان را به‌ صورت دسته‌ای از دست می‌دهند. برای درمان ریزش ابرو ناشی از شیمی درمانی تنها باید منتظر بود تا روند درمان سرطان قطع شود، بعد از آن موهای سر و ابرو به‌ صورت عادی شروع به رشد می‌کنند.

    16.علل محیطی آسیب‌رسان

    یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش ابرو که بسیاری از افراد آن را نادیده می‌گیرند، علل محیطی از تأمین آب گرفته تا هوا، غذا و حتی محصولات پاک‌کننده خانگی است. همه این موارد با سلامتی بدن در ارتباط بوده و ریزش موهای ابرو ممکن است نشان‌دهنده این باشد که محیط زندگی شما سالم نیست. با تجزیه و تحلیل مواردی مانند غذا، لباسی که می‌پوشید، محصولات مراقبت از پوست، عطرها و عادات روزانه شروع کنید تا ببینید کدام باعث بروز این عارضه شده است.

    17.عوامل ژنتیکی

    ریزش ابرو بر اثر عوامل ژنتیکی

    نمی‌توان حرف از علت ریزش ابرو زد و ژنتیک را نادیده گرفت. همه چیز از اندازه و شکل ابروها گرفته تا چرخه رشد فولیکول‌های مو، رشد و ریزش آن تحت‌ تأثیر ژنتیک است. برخی به‌ صورت ژنتیکی موها و ابروهای پرپشتی دارند و در مقابل برخی مدام با این سوال کلنجار می‌روند که چرا باید ژنتیکی موهای کم‌پشتی داشته باشند یا دچار ریزش ابرو شوند.

    18.فعل و انفعالات داروهای مصرفی در بدن

    فهرست طولانی از داروها می‌تواند بر سلامت پوست و رشد مو تأثیر بگذارد. در کمال تعجب، تصور می‌شود که بسیاری از داروهای مختلف از دلایل ریزش ابرو هستند. داروهایی که از عوارض جانبی آن ریزش ابرو به شمار می‌رود، شامل موارد زیر می‌شود:

    • داروهای مسدود‌کننده‌های بتا
    • داروهای رقیق‌کننده‌های خون
    • داروهای ضدافسردگی
    • داروهای کاهش‌دهنده کلسترول
    • برخی از داروهای ضد‌التهابی غیر‌استروئیدی (NSAIDs)
    • داروهای مرتبط با هورمون مانند داروهای تیروئید

    نکته: بهتر است اگر این مدل‌ داروها علت ریزش ابرو بود، به ‌صورت خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنید. همچنین با یک پزشک متخصص مشورت کرده تا بهترین راه درمان ریزش ابرو را برای شما مشخص کند.

    19.تروما و آسیب‌دیدگی

    تروما، جراحت، بریدگی، سوختگی و سایر حوادث آسیب‌زا ممکن است رشد موهای ابرو را مختل کند، حتی اگر آسیب مستقیماً این ناحیه را تحت تأثیر قرار ندهد. این عوامل چرخه رشد موهای ابرو را مختل کرده و از اصلی‌ترین دلایل ریزش ابرو به شمار می‌رود.

    20.خشکی مزمن پوست

    ریزش ابرو به دلیل خشکی مزمن پوست

    خشکی مداوم پوست هم علت ریزش ابرو به شمار می‌رود که ممکن است اثر خود را در طولانی مدت نشان دهد. ابروها زمانی بهترین رشد را دارند که پوست خیلی خشک یا چرب نباشد و حفظ رطوبت و چربی پوست در حد اعتدال سخت است. مراقبت از پوست خشک برای درمان ریزش ابرو ممکن است با رژیم غذایی، سبک زندگی یا روتین پوستی ارتباط زیادی داشته باشد و همه این موارد باید اصلاح شوند.

    بیشتر بخوانید: مزایای لیفت ابرو پس از کاشت ابرو

    بهترین راه‌های درمان ریزش ابرو

    بهترین روش های درمان ریزش ابرو

    هنگامی که شما و پزشکتان در مشورت با هم دلایل ریزش ابرو را مشخص کردید، می‌توانید مناسب‌ترین روش درمان را انتخاب کنید. راه‌های درمان این مشکل به‌ صورت خلاصه عبارت است از:

    • استفاده از ماینوکسیدیل: یک داروی بدون نسخه (OTC) که به‌ صورت موضعی مصرف می‌شود و اگر علت ریزش ابرو هورمونی باشد کارآمد است.
    • استفاده از کورتیکواستروئیدها: این داروها به صورت موضعی، تزریقی یا قرصی تجویز شده و برای درمان آلوپسی آره آتا، اگزما، درماتیت یا پسوریازیس که از دلایل ریزش ابرو است کارایی دارند.
    • طب سوزنی: ممکن است برای تسکین آلوپسی آره آتا و درمان ریزش مو این روش پیشنهاد شود که با کاهش حملات سیستم ایمنی بدن به پیاز فولیکول مو و تحریک گردش خون همراه است.
    • روغن کرچک: یک روش درمان خانگی طولانی‌مدت برای رشد مو است.
    • آنترالین: این دارو معمولاً برای درمان پسوریازیس استفاده می‌شود، یک ضدالتهاب و مشتق طبیعی آنتراکینون است. این دارو اغلب برای کسانی که ریزش موی ابرو ناشی از یک فرآیند التهابی دارند تجویز می‌شود.
    • مصرف مکمل‌ها: مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین‌ها و اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 برای درمان ریزش ابرو در زنان و مردان موثر است.
    • داروهای هورمونی: برای مواردی که دلایل ریزش ابرو ناشی از اختلالات هورمونی، متخصص غدد ممکن است داروهای محرک تیروئید، استروژن یا تستوسترون را تجویز کند.
    • کاشت ابرو: اگر با روش دارویی و خانگی ریزش ابرو درمان نشود باید از روش کاشت ابرو استفاده کرد. در این روش از موهای سر فولیکول گرفته شده و در ناحیه ابرو کاشته می‌شود که نتایجی قطعی و همیشگی به همراه دارد و بهترین روش درمان ریزش ابرو به شمار می‌رود که می‌توانید با جدیدترین متدها در کلینیک دلوان انجام دهید.

    روش‌های پیشگیری از ریزش موی ابرو

    پیشگیری از ریزش موی ابرو

    بهترین روش درمان ریزش ابرو مانند هر نوع بیماری، پیشگیری از بروز آن است. برای کشف دلایل ریزش ابرو و پیشگیری از بروز آن راه‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

    • در مورد انجام آزمایش خون با پزشک خود صحبت کنید تا مشخص شود که آیا کمبود تغذیه دارید که باید برطرف شوند.
    • مقدار زیادی پروتئین بدون چربی، میوه‌ها و سبزیجات مصرف کنید.
    • راه‌هایی برای آرامش و کاهش استرس پیدا کنید، مانند ماساژ یا مدیتیشن.
    • در مقابل میل به برداشتن بیش ‌از ‌حد ابروها یا استفاده از مواد شیمیایی خشن در نزدیکی آن‌ها مقاومت کنید.

    سخن پایانی

    همان‌طور که دیدید دلایل ریزش ابرو از شرایط محیطی و ژنتیکی گرفته تا سبک آرایش و غذا متفاوت است. با این ‌حال راه‌های زیادی برای درمان آن وجود دارد که بهترین و قطعی‌ترین نتایج را پیوند مو به همراه خواهد داشت. با این روش درمانی شما به موهای پرپشتی در ناحیه ابرو خواهید رسید که به زیبایی ظاهر و جذابیت صورت و چشم‌های شما کمک می‌کند. اگر به دنبال یک مرجع مطمئن برای درمان ریزش ابرو هستید بهتر است یک جلسه مشاوره با کلینیک دلوان داشته باشید تا بعد از تشخیص علت ریزش ابرو، کاشت برای شما انجام شود.

    سوالات متداول

    اصلی‌ترین علت ریزش ابرو چیست؟

    عوامل متعددی باعث ریزش ابرو می‌شود، از جمله برخی بیماری‌ها، ژنتیک، آسیب و تروما، تغییرات هورمونی، استفاده از محصولات شیمیایی مضر، کمبود مواد مغذی در بدن، سبک زندگی و … .

    آیا می‌توانم ابروهایمان را بعد از ریزش دوباره رشد دهیم؟

    این امر بستگی به دلایل ریزش ابرو دارد؛ اگر ناشی از عوامل محیطی و تغذیه یا بیماری باشد، می‌توان با اصلاح سبک زندگی و مصرف دارو روند ریزش را متوقف و معکوس کرد.

    بهترین روش‌های درمان ریزش موهای ابرو کدام است؟

    اگر به دنبال روشی هستید که نتایج قطعی و دائمی به همراه داشته باشد، کاشت ابرو بهترین روش درمانی است.

    بیشتر بخوانید:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    فرم دریافت خدمات

    رزرو خدمات از کلینیک دلوان
    فرم دریافت خدمات
    کلینیک زیبایی دلوان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اطلاعات تماس
    آدرس

    شعبه 1: شریعتی - شعبه 2: جردن

    09120250723

    Info@Dellvanclinic.com